Afholdt - Møde d. 6. april 2017

(Víðir Valberg Guðmundsson) #1

Dato: 6. april 2017
Tidspunkt: 17:30
Sted: PROSA, Vester Farimagsgade 37A, 1606 København V

Deltager: Vidir, Jeppe, Christian, Jakob, Pil, Morten G, Dennis, Johan, Jørgen, Niels, Simon
Deltager på videoforbindelse: Daniel
Afbud: Thomas Larsen

Referent:
Dirigent:

Dagsorden

Tidspunkt Punkt Ansvarlig
17:30 Mad Alle
18:00 Evaluering af Automate_IT Jakob, Vidir
18:30 Ungdomsudvalg i Aalborg Daniel
18:45 Økonomi Vidir
19:00 Arrangement i efteråret Daniel
19:15 BornHack Dennis, Vidir
19:30 1. maj Vidir
19:45 Navn på udvalget Vidir
20:00 Eventuelt Alle

Evaluering af Automate_IT

 • Oprindelige målsætning: 50/50 fordeling af køn?
 • Ansøgning til støtte fra ØST og VEST

Økonomi

Der gives status over den økonomiske situation i udvalget efter afholdelsen af Automate_IT.

Arrangement i efteråret

 • Kører vi OpenSource_IT til efteråret?
 • Laver vi en endags konference til efteråret?

BornHack

 • Skal vi lave en “village” som sidste år?
 • Skal vi lave en bustur som sidste år?

1. maj

 • Hvornår holder vi workshop?
 • Hvem vil være med til at forberede?
 • Lydanlæg er skaffet
 • Vogn + chauffør mangler
 • DJ?

Navn på udvalget

 • U35 er et ret internt navn, og det er ikke umiddelbart klart hvad det betyder
 • Derfor har været snak om at ændre navn på udvalget
0 Likes

(Christian Arentsen) #2

Jeg kan ikke finde ud af at ændre det (ved heller ikke om jeg kan), men jeg kommer :slight_smile:

0 Likes

(Víðir Valberg Guðmundsson) #3

Oh, det kan se ud som om det kun er admins der kan rette. Ser lige om jeg kan indstille et sted :slight_smile:

0 Likes

(Ern_st) #4

what… jeg er da ikke admin er jeg :question:

0 Likes

(Daniel Neupart) #5

@Ern_st Du er hvertfald ikke kommet på den seje liste her :slight_smile: https://prosaforum.dk/about

Jeg har sådan en lille grøn icon ude til højre i posten? Den bruger jeg når jeg skal rette. Spændenden hvordan systemet opfører sig hvis der er flere som simultant forsøger at rette i en wiki/post

0 Likes

(Víðir Valberg Guðmundsson) #6

Nej du har ret - jeg var bare lige forvirret et kort øjeblik!

0 Likes

(at-boy) #7

Det er da vist også meget godt så der ikke flere af dine smileys :wink:

0 Likes

(at-boy) #8

Er det helt seriøst det med eventuelt allerede at lave noget igen til efteråret? Ret vovet men fed ide specielt hvis vi holder det simpelt.

0 Likes

(Ern_st) #9

0 Likes

(Simon Jespersen) #10

I’ll be there :slight_smile:

1 Like

(Daniel Neupart) #11

@atboy Jeg er ret seriøs omkring det. Jeg kunne sagtens se et setup hvor vi har en spejderhytte eller lignende. Behøver på ingen måde at være lige så lækkert som Sletten, bare der er internet nok :slight_smile:

Hvis vi laver et relativt åbent program, hvor det først og fremmest er fokus omkring Hack-Fest tanken vil det være en meget mindre arbejdsindsats… Men der skal selvfølgelig være et budget til det at arbejde ud fra. Men opensource folkene fra Aalborg er ret tændte på idéen, så er ret sikker på vi er klar på at gå forrest med det…

1 Like

(at-boy) #13

Lyder super fedt, lad os få skabt et koncept.
Grundet den gode plads vil jeg anbefale Sletten men det simpelthen fordi det svært at finde noget med så god plads og lokation til en så billig penge, hvis altså vi ønsker at være indenfor og afsides væk fra by så folk ikke bare tager i byen.
En anden locations mulighed ville være at slå sig sammen med en skole eller lignende sted, men der må man ofte ikke overnatte grundet brandregler osv.

0 Likes

(Daniel Neupart) #14

Så er referat tilføjet til WIKI… nu med Markdown… ret hvis i ikke er enige i hvad der er skrevet :slight_smile:

1 Like

(Daniel Neupart) #15

Jeg tror faktisk at det havde været smartere at skrive referatet i sit eget reply… På den måde vil folk der har skrevet sig på wikien og dermed får notikationer på tråden få en mail tilsendt med referatet i. Det kunne jeg godt se lidt værdi i :slight_smile:

0 Likes

(Víðir Valberg Guðmundsson) #16

God pointe! Det gør vi næste gang! :slight_smile:

0 Likes

(Daniel Neupart) #17

Det ser også ud til at man kan lave ens svar på Posts om til WIKIer, Det skal vi lige prøve…

0 Likes

(Víðir Valberg Guðmundsson) #18

Ja Discourse er lavet af bl.a. CodingHorror som er bag StackOverflow - så der er nogle ting der er inspireret derfra :slight_smile:

0 Likes

(Daniel Neupart) #19

#REFERAT#


Dato: 6. april 2017
Tidspunkt: 17:30
Sted: PROSA, Vester Farimagsgade 37A, 1606 København V

Deltager: Vidir, Jeppe, Christian, Jakob, Pil, Morten G, Dennis, Johan, Jørgen, Niels, Simon
Deltager på videoforbindelse: Daniel
Afbud: Thomas Larsen

Dirigent:
Christian

Referat:
Daniel

Mad:
Ok, dejlig stærkt som giver propper i ørene :slight_smile:


##Evaluering af Automate_IT##

Generelt har folk været tilfredse. Der var nogle enkelte stykker som havde besvaret at de ikke fik deres forventninger indfriet, men de havde stadig haft en god og hyggelig weekend. Formatet har også kommet meget sent ud, men alligevel har vi haft mange deltagere. Formatet har også været meget anderledes end de tidligere år og det har været fedt at prøve.

Ift. Fordelingen af køn til arrangementet har der været lidt tidligere om hvordan vi havde tænkt denne. I indkaldelsen var der blevet spurgt til om det ikke havde været en 50/50 fordeling, men dette er der ikke blevet arbejdet mod. Man har dog gerne ville arbejde imod at have en bedre kønsfordeling end den generelle i PROSA.

Økonomien til arrangementet er blevet udsendt. Den samlede regning er landet omkring 180.000, der mangler dog stadig afregning til dem som har eget transport. Der er lidt snak om den arbejdsindstats som der har skulle bruges på weekenden og om denne står i mål til det antal mennesker man har nået, kontra hvad man ellers kunne opnå for et sådant budget. Der er meget stor stor forskel på at have et hotel der står for meget af de praktiske dele, hvor vi selv har skulle stå for det denne gang. Der er dog en stemning af at det også har kostet mange ekstra kræfter fordi det er en hel ny form. Der er en følelse af at det har taget rigtig mange kræfter fra kontoret og det skal vi sikre os ikke kommer til at ske næste år.

 • Vi vil skrive en ansøgning til øst og vest. Johan, Jeppe og Simon skriver en ansøgning og sender afsted.

Der er lidt kommentarer omkring mad. Der er brugt 40.000 samlet på køkkenpersonale og mad. Der er nogle som synes den post er lidt høj for den mængde mad der blevet givet. Andre synes derimod at 500 pr. Mand for hele weekenden er en fair pris. Der er nogle kommentarer i evalueringen omkring mængden af sukkerholdig sodavand, mad og manglende alternativ, såsom frugt og sukkerfri sodavand.

Der bliver kommenteret at vi skal tjekke om det giver pote at inviterer folk som ikke medlemmer med. Flere har tilkendegivet at de er på nippet til at melde sig ind som følge af weekenden, men vi vil gerne have nogle tal på om dette faktisk også sker. Samtidig kunne det være smart at kikke på om tiltag som raspberry pi har været den afgørende faktor.


##U35 Aalborg##

Der er en række PROSA medlemmer som mødes hvert 14. dag omkring OpenSource i Aalborg. PROSA/Vest har støttet netværket med lidt mad til deres arrangementer. Efter at man har været til henholdvis FOSDEM i Belgien, OpenSourceDays i København og senest Automate_IT er der begyndt at skrede sig en stemning af at man egentlig gerne ville begynde at lave nogle andre typer arrangementer også, derfor tænker man lidt på hvordan man evt. Kunne få et ungdomsnetværk på plads i Aalborg. Dette punkt har primært været et orienteretspunkt omkring at budget også skal
dække et netværk i Aalborg.


##Økonomi##

Der er lidt usikkerhed om hvad budgettet for u35 egentlig er. Bo Madsen (økonomichef) har skrevet at det er på 225.000, mens der er generel koncensus om at det burde være 250.000.

 • Vidir og Niels B undersøger nærmere.

Som situationen er nu skal vi have lidt penge hjem fra øst og vest ellers er kassen ved at være tom. Derfor kunne en idé være at initiativer som eksempelvis Bornhack måske hellere skulle dækkes af PROSAs projektpulje. Det kræver dog lidt mere planlægning og jo mere gennemført og gennemtænkt ansøgning, jo mere sandsynligt er det at den bliver godkendt. Man kunne overveje om det var måden at kikke på financeringen på et kommende _IT arrangement. Det er forventet at en ansøgning vil indeholde budget mv. Hvis en projektansøgning er på under 100.000 kan forretningsudvalget behandle en søgning udenom hovedbestyrelsen. Ellers vil der typisk være en behandlingsproces tid på lidt over 1 måned.


##Arrangementer##

###OpenSource_IT | Hackfest###

Der var et ønske på evalueringen om man evt. Kunne kikke på at lave en hackfest weekend med OpenSource. Der er en række arrangementer på efteråret sådan SHA, Bornhack, Sommerhact etc, der skal vi lige sikre os at vi ikke får lavet noget på samme tid. En overvejelse kunne være at man satte fokus omkring det som Syd har gang i med Hackfest og fokuserer på det i løbet af efteråret og så måske kikke på at lave noget større samlet næste år, da også er et tidsmæssigt planlægningselement. Vi skal kikke på hvor vi skal finde pengene til et arrangement henne, det kunne også være en måde at forme processen hvormed man arbejder med projektet på. Vi skal lige tænker over hvordan resource situationen ser ud og om vi kan løfte det. Man kunne også lave en OprenSource Hackday rundt omkring i landet og lave en samlet „hyttetur“ engang om året.

 • Vi skal igang NU hvis vi skal på til efteråret med større arrangementer.

 • OpenSource_IT: Daniel kikker på at få lavet kanal på Discourse og få indkaldt til fællesmøde med andre U35 netværk som har interesse i at give en hånd med. Dennis vil gerne med ind over :slight_smile:

 • Det kunne være fedt med en hackfest i / omkring København. Kunne tages med på mødet 8. maj hvor vi kunne arbejde med det.

 • Der kommer også en sommerfest.


##BornHack##

Skal vi lave en village ligesom sidste år? Skal vi lave en bustur? Bustur var en ret stor succes, ca. 50% af alle deltagere tog med vores bus. Man kunne evt. Kikke på at lave en bustur fra Jylland? Det giver mening at kikke mere på. Det ville være super nice at lave en PROSAlejr hvor alle dem der føler de har et tilhørsforhold til PROSA kan bo i. Der er også Sommerhack som ligger samtidig, så vi skulle måske lige skulle tage en snak med Vest om de laver noget transport eller lignende til sommerhack. Vi skal lige tænker over hvor placering af en village skulle være , det skal hvertfald give plads til at folk kan slå telt op i nærheden og et PROSAtest.

Vi skal kikke på at få skrevet et eller andet hvor vi reklamere for PROSA/Village(people) i:

 • PROSAbbladet
 • nyhedsbrevet
 • Jørgen, Dennis, Christian samt Vidir kikker på den videre planlægning

##1. maj##

Hvad skal der ske? Vi har et tema som er automatisering. Der er optog hen til fælledparken. Vi skal lige være opmærksom på at overenskomstforhandlingerne falder ud omkring 1.maj. Hvis det bliver et fællesvej og der er dømt storkonflikt kommer det til at fylde meget! Der er bestilt lydmand og han er klar på at give den gas og har fingeren på pulsen (generatoren) hvis nødvendigt.

 • Der skal findes en vogn (Jacob bestiller), Johan har kørekort og kører gerne vognen.
 • Det skal hyres DJ
 • Der skal laves demoansøgning, her skal vi huske at man skal stå af og på vognen og tilladelse til musik
 • Der skal males bannere og laves robotter. Workshop!!!
 • Johan, Morten og Vidir står for 1.maj planlægning: indkøb og indkaldese til workshop

##Navn på udvalget##

Vores rigtige navn er egentlig ungdomsudvalget, U35 er måske blevet et lige lovligt internt navn. På heldagsmødet var der brainstorm hvor der blev fundet på en masse fjollede navne, ikke alle tåler dagens lys.

 • Der laves en liste af navne og det kunne vi smide på en afstemning på Discourse og bruge det den diskussion som basis for at træffe en beslutning på næste møde.

##Eventuelt##

Discourse kunne det være fedt at få om subcategories er muligt i Discourse. Omvendt skal vi også passe på ikke at have alt for mange kategorier. Det er muligt at lave det subkategorier

Billeder fra Automate_IT vil Dennis gerne have gennemgået og få dem godkendt inden vi smider dem på clouden :slight_smile:

1 Like

Navn på udvalget